|
|
|
... négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórés... |
|
|
|
|
|
|
|
... pulykamell-szeleteket kiverem és befűszerezem, félreteszem.
A füstölt tarját igen apróra feldarabolom, a kaprot megmosom, szárát eltávolítom és felaprítom, a túrót áttöröm, a hagymát megreszelem, végül az egészet jól összekeverem, megsózom, megborsozom.
Ezt a masszát rákenem a hússzeletek egyik felére, a másik felét ráhajtom, és mint a rántott húst, kipanírozom. Zsírban ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... Négy adag lesz belőle.
Megjegyzés:
Tudom, szörnyű hosszú a mártás hozzávalóinak listája.
Viszont cserébe nincs túl sok teendő velük: a zöldségeket megreszelem, emiatt hamar megpuhulnak a boros lé, a fűszerek és a citromhéj társaságában, aztán az egészet összeturmixolom, és mustáros-keményítős tejszínnel összerottyantom. Marhahús helyett csirke ugr... |
|
|
|
|
|
|
|
... 8 szelet sertéskaraj
A csont nélküli, vékony karajszeleteket enyhén kiklopfolom, besózom, mustárral bekenem. A sajt háromnegyedét vékonyan felszeletelem, a maradékot
megreszelem. A héjában főtt burgonyát megtisztítom, felkarikázom. A meghámozott almát vékonyan felszeletelem. Teflonserpenyőben, forró olajon a húst hirtelen megpirítom. Az olajat félreteszem. A hozzáv... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... erejűre tekerem alatta a lángot, és 15 perc alatt puhára párolom a cukkinit.
Mivel a zöldség elvan egyedül, nyugodtan tüsténkedhetek tovább. Cafatokra szedem a grillcsirke-darabot, megreszelem a parmezánt, és egy kis tálkában összekeverem a tejszínt, a krémsajtot meg a reszelt parmezánt.
Aztán a megpuhult, diós-fokhagymás cukkinit egyenletes vastagságban belesimítom a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Belekeverem a mazsolát és a cukrozott gyümiket.
A piskótatortát 3 lapra vágom, arányosan elosztva megkenem őket a krémmel - jusson az oldalára és a tetejére is. A babapiskótát megreszelem, beszórom vele a torta oldalát, 3-4 órára hidegre teszem. Tálaláskor kemény habbá verem a tejszínt a vaníliás cukival és a habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedem, és habrózsákat nyom... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál meggy befőtt
1 dl meggylé
4 evőkanál meggylekvár
a tetejére 10 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál lapokra vágott fehér mandula
A csokoládét megreszelem vagy mikróban megpuhítom.( ne legyen folyós) A gesztenyemasszát a meggylével kikeverem. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem a puha csokoládéval, hozzáadom a kimagozott meggyet és a ge... |
|
|
|
|
|
|
|
... négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórés... |
|
|
|
|
|
|
|
... négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórés... |
|
|
|
|
|
|
|
... négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal.
Amikor mindegyik alk... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszórom.
A Hulalát fölverem keményre, beleteszem a joghurtot, és rákenem a piskótára. Csokival megreszelem, és kész. Ezt így én találtam ki, de a Hulalából sokféleképpen meg lehet csinálni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszórom.
A Hulalát fölverem keményre, beleteszem a joghurtot, és rákenem a piskótára. Csokival megreszelem, és kész. Ezt így én találtam ki, de a Hulalából sokféleképpen meg lehet csinálni.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... megszórom.
A Hulalát fölverem keményre, beleteszem a joghurtot, és rákenem a piskótára. Csokival megreszelem, és kész. Ezt így én találtam ki, de a Hulalából sokféleképpen meg lehet csinálni.
Amilyen gyümöl... |
|
|
|
|
|
|
|
... fahéj.
Előkészítése:
A túrót villával összetöröm, a tojást habosra verem. A tejfölt fél dl olajjal, fahéjjal és a sóval simára keverem. Az almát meghámozom, kicsumázom és megreszelem, majd a cukorral összekeverem.
Elkészítése:
a tojást, a tejfölt meg a reszelt almát a túróhoz keverem. 2 réteslapot olajozott tepsibe terítek. 2 lapot félre... |
|
|
|
|
|
|
|
... ujjammal mélyedést nyomok a pogácsák közepébe, abba töltöm a sajtkréme... |
|
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint
fahéj
3-4 nagyobb alma
A szikkadt vagy gyengén pirított kalácsot felszeletelem, kisebb darabokra vágom és a tepsi aljára fektetem. Az almát meghámozom,megreszelem, megszórom fahéjjal és cukorral, majd megpárolom fedő alatt.
A diót zacskóba téve húsklopfolóval apróra töröm.
A tojások fehérjét habbá verem, a sárgáját cukorral,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 4 db főtt cékla
* 10 dkg feta
* 1 kis hagyma
* 2 dl joghurt
* 1-2 grezd fokhagyma
* bors
Elkészítés:
Megreszelem a céklát, apróra vágom a hagymát, kockázom a fetát, összekeverem joghurttal, és belepréselem a fokhagymát. Borssal ízesítem. Esetleg még utánasózok.... |
|
|
|
|
|
|
|
... négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórés... |
|
|
|
|
|
|
|
... rokfort, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma szára vagy snidling, késhegynyi törött fehér bors, csipetnyi porcukor.
A burgonyát héjában megfőzöm, ezután meghámozom, és még melegen megreszelem. Hozzákeverem a reszelt rokfortot és a tejfölt, majd megborsozom. Csipetnyi porcukorral ízesítem. Ezután hozzákeverem a megmosott, lecsöpögtetett, nagyon finomra aprított hagymaszárat, és ... |
|
|
|
|
|
|
|
... savanyú káposzta, 2 savanyú alma, 3 evőkanál olaj, 0,5 dl savanyúkáposzta-lé, csipetnyi só és csipetnyi cukor, 1 késhegynyi őrölt fekete bors
A megmosott, kicsumázott héjas almát, megreszelem, majd ráöntöm a savanyúkáposzta-levet, az olajat, a csipetnyi sót és a cukrot, rászórom az őrölt fekete borsot, végül hozzákeverem a nagyon apróra vágott savanyú káposztát. Lefedve érlel... |
|
|
|
|
|